Kiezen voor bamboe? Lees hier waarom

Gepubliceerd op 4 mei 2020 om 21:09

Bamboe kan gemiddeld tussen de 1 en 5 jaar geoogst worden. De meeste soorten hardhouten, zoals mahonie en eiken kunnen pas geoogst worden na 40 jaar. Voor de productie van bamboe is dus een veel kleiner oppervlak nodig om evenveel te produceren als hardhouten. Op deze manier kunnen we ontbossing tegengaan en de huidige bossen beschermen.

Een ander groot voordeel van bamboe is dat het veel koolstofdioxide absorbeert. Om 6 kilo bamboe te laten groeien is er 10 kilo koolstofdioxide nodig. Bovendien komt er 35% meer zuurstof vrij bij het kweken van bamboe dan bij hardhout. Ook zijn bamboevezels een stuk sterker dan hout. Zo zijn de bamboevezels beter bestendig tegen weer en wind.

 

In tegenstelling tot andere gewassen heeft bamboe geen agrarische chemicaliën nodig om te kunnen groeien. Bamboe heeft van nature stikstof in zich wat er voor zorgt dat er geen chemicaliën nodig zijn. Op deze manier komen er geen onnodige giftige stoffen in het milieu terecht. Ten slotte kan bamboe op elk continent groeien. De wortels van de bamboeplant blijven namelijk na het oogsten op hun plaats, wat er voor zorgt dat vitaal vocht in de bodem behouden blijft.

Stap daarom nu over op bamboe! Op onze site www.supbrush.nl kunt u een tandenborstel kopen van bamboe en samen met ons de strijd aangaan voor een betere wereld.

Houdt niet alleen uw gebit schoon, maar ook de wereld!

 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.